Python Forum
OS command via python subprocess module
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OS command via python subprocess module
#4
(Oct-20-2018, 09:53 AM)alinaveed786 Wrote: any idea why I m not able to get cd via subprocess.run
It is because subprocess.run('cd $ORACLE_HOME', shell=True) starts a new shell process and changes directory in this spawned process. It doesn't change the current directory of the calling process. For this you need to call os.chdir()
Reply


Messages In This Thread
RE: OS command via python subprocess module - by Gribouillis - Oct-20-2018, 10:00 AM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  how to pass a mongdb command to a module and execute it. cspower 0 419 Feb-03-2024, 09:54 PM
Last Post: cspower
  problem in using subprocess module akbarza 5 1,236 Sep-24-2023, 02:02 PM
Last Post: snippsat
  Using subprocess to execute complex command with many arguments medatib531 5 2,224 Apr-27-2023, 02:23 PM
Last Post: medatib531
  use subprocess on linux\pi wwith a "grep " command korenron 2 8,479 Oct-19-2021, 10:52 AM
Last Post: DeaD_EyE
  Question on subprocess module. knoxvilles_joker 3 2,815 Apr-11-2021, 12:51 AM
Last Post: knoxvilles_joker
  Error when running mktorrent subprocess command pythonnewbie138 4 4,106 Sep-16-2020, 01:55 AM
Last Post: pythonnewbie138
  Select correct item from list for subprocess command pythonnewbie138 6 3,493 Jul-24-2020, 09:09 PM
Last Post: pythonnewbie138
  python loop in subprocess vinothkumargomu 6 3,374 Jul-06-2020, 12:02 PM
Last Post: vinothkumargomu
  Subprocess command working for one cmd and for cmd one not wrking PythonBeginner_2020 0 4,205 Mar-25-2020, 01:52 PM
Last Post: PythonBeginner_2020
  How to parallel executing a command using subprocess? larkypython 0 2,225 Nov-28-2019, 03:49 PM
Last Post: larkypython

Forum Jump:

User Panel Messages

Announcements
Announcement #1 8/1/2020
Announcement #2 8/2/2020
Announcement #3 8/6/2020