Python Forum
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
invalid syntax eror
#1
I am using the Raspberry PI 3. This is my first program for the PI. When I run the program I keep getting a "Invalid Syntax" error. Below is simple code. Using Python 3.4.2

import RPi.GPIO as GPIO
import time
GPIO.setmode(GPIO.BOARD)
GPIO.setup(7,GPIO.OUT)
GPIO.OUTPUT(7,1)
time.sleep (1)
GPIO.OUTPUT(7,0)
time.sleep(1)
GPIO.cleanup()
print ("hello world")
Any help would be appreciated.
Reply
#2
try call OUTPUT method in lowercase... GPIO.output().. any differences?
swallow osama bin laden
Reply
#3
FIXED!!! Thank you so much.
Reply
#4
output() definitely should be lowercase. However I don't think it should rise SyntaxError, but AttributeError
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  print(data) is suddenly invalid syntax db042190 6 1,185 Jun-14-2023, 02:55 PM
Last Post: deanhystad
  Coding Eror Led_Zeppelin 3 1,489 Sep-19-2022, 03:02 AM
Last Post: deanhystad
  SyntaxError: invalid syntax ?? korenron 15 5,716 Jan-25-2022, 11:46 AM
Last Post: korenron
  Invalid syntax with an f-string Mark17 7 7,784 Jan-14-2022, 04:44 PM
Last Post: Mark17
  invalid syntax in my class CompleteNewb 2 1,897 Dec-13-2021, 09:39 AM
Last Post: Larz60+
Exclamation Invalid syntax error(Predict Ethereum Price) lulu43366 2 3,165 Sep-24-2021, 01:24 PM
Last Post: lulu43366
  Unexplained Invalid syntax Error cybertooth 5 3,251 Aug-02-2021, 10:05 AM
Last Post: cybertooth
  [split] SyntaxError: invalid syntax Code_X 3 2,754 May-04-2021, 05:15 PM
Last Post: Yoriz
  Invalid syntax error - need help fixing calgk01 3 3,278 Feb-23-2021, 08:41 PM
Last Post: nilamo
  Invalid syntax using conditionals if - else jperezqu 1 2,332 Jan-13-2021, 07:32 PM
Last Post: bowlofred

Forum Jump:

User Panel Messages

Announcements
Announcement #1 8/1/2020
Announcement #2 8/2/2020
Announcement #3 8/6/2020