Posts: 17
Threads: 4
Joined: Mar 2017
from tkinter import *
import random
class ExamGuru:
def _init_(self, parent):
self.parent=parent
self.index=0
self.question_num=1
self.score=0
self.questions=[Question("First Insurance Company In India ? ", "Oreintal Life Insurance",["Bombay Mutual Insurance","Western India Insurance","LIC"]),
Question("Which Of The Following Risks Are Insurable ?", "Financial Risk",["Non Financial","Both","None"])]
self.mainquestionframe= Frame(parent, bg="orange", width=800, height=500)
self.mainquestionframe.pack_propagate(0)
self.mainquestionframe.pack(pady=5)
self.headingframe= Frame(self.mainquestionframe, bg="blue",Width=800, height=40)
self.headingframe.pack_propagate()
self.headingframe.pack(pady=5)
class Question:
def _init_(self,question,answer,dummies):
self.question=question
self.answer=answer
self.dummies=dummies
self.set_answers()
def set_answers(self):
self.answers=self.dummies
self.answer.insert(random.randrange(len(self.dummies)+1), self.answer)
if __name__=='__main__':
root=Tk()
root.title("Exam Guru")
root.mainloop() not getting any anything on the tkinter window
system- ubuntu 14.04
python version - 3.4.3
Posts: 12,047
Threads: 487
Joined: Sep 2016
Apr-01-2017, 03:27 PM
(This post was last modified: Apr-01-2017, 03:28 PM by Larz60+.)
You haven't instantiated any classes, so the only code that's going to execute is the code in your if __name__ ... clause
This probably means the window will be incredably small, and your probably just not seeing it.
try adding this line after your title command:
root.geometry('200x200+10+10') That will give you more surface area to look at.
Posts: 17
Threads: 4
Joined: Mar 2017
(Apr-01-2017, 03:27 PM)Larz60+ Wrote: You haven't instantiated any classes, so the only code that's going to execute is the code in your if __name__ ... clause
This probably means the window will be incredably small, and your probably just not seeing it.
try adding this line after your title command:
root.geometry('200x200+10+10') That will give you more surface area to look at.
nope its not working either yes the tkinter window is small but its not so small that it cannot be seen nothing is in there expect for the title of the window
Posts: 2,953
Threads: 48
Joined: Sep 2016
Apr-03-2017, 05:49 PM
(This post was last modified: Apr-03-2017, 05:50 PM by wavic.)
I don't know Tkinter at all but you don't use ExamGuru anywhere.
if __name__=='__main__':
root=Tk()
root.title("Exam Guru")
app = ExamGuru(master=root)
app.mainloop() Ref.: https://docs.python.org/3.5/library/tkin...ld-program
Posts: 12,047
Threads: 487
Joined: Sep 2016
Apr-03-2017, 06:35 PM
(This post was last modified: Apr-03-2017, 06:35 PM by Larz60+.)
The instructions I gave you are valid.
Lat me have a look'
try:
from tkinter import *
import random
class ExamGuru:
def _init_(self, parent, title='None', geometry='100x100+10+10'):
self.parent=parent
self.parent.geometry(geometry)
self.title(title)
self.index=0
self.question_num=1
self.score=0
self.questions=[Question("First Insurance Company In India ? ", "Oreintal Life Insurance",["Bombay Mutual Insurance","Western India Insurance","LIC"]),
Question("Which Of The Following Risks Are Insurable ?", "Financial Risk",["Non Financial","Both","None"])]
self.mainquestionframe= Frame(parent, bg="orange", width=800, height=500)
self.mainquestionframe.pack_propagate(0)
self.mainquestionframe.pack(pady=5)
self.headingframe= Frame(self.mainquestionframe, bg="blue",Width=800, height=40)
self.headingframe.pack_propagate()
self.headingframe.pack(pady=5)
class Question:
def _init_(self,question,answer,dummies):
self.question=question
self.answer=answer
self.dummies=dummies
self.set_answers()
def set_answers(self):
self.answers=self.dummies
self.answer.insert(random.randrange(len(self.dummies)+1), self.answer)
if __name__=='__main__':
root=Tk()
ExamGuru(parent=root, title="Exam Guru", geometry='600x400+10+10')
root.mainloop()
Posts: 17
Threads: 4
Joined: Mar 2017
(Apr-03-2017, 06:35 PM)Larz60+ Wrote: The instructions I gave you are valid.
Lat me have a look'
try:
from tkinter import *
import random
class ExamGuru:
def _init_(self, parent, title='None', geometry='100x100+10+10'):
self.parent=parent
self.parent.geometry(geometry)
self.title(title)
self.index=0
self.question_num=1
self.score=0
self.questions=[Question("First Insurance Company In India ? ", "Oreintal Life Insurance",["Bombay Mutual Insurance","Western India Insurance","LIC"]),
Question("Which Of The Following Risks Are Insurable ?", "Financial Risk",["Non Financial","Both","None"])]
self.mainquestionframe= Frame(parent, bg="orange", width=800, height=500)
self.mainquestionframe.pack_propagate(0)
self.mainquestionframe.pack(pady=5)
self.headingframe= Frame(self.mainquestionframe, bg="blue",Width=800, height=40)
self.headingframe.pack_propagate()
self.headingframe.pack(pady=5)
class Question:
def _init_(self,question,answer,dummies):
self.question=question
self.answer=answer
self.dummies=dummies
self.set_answers()
def set_answers(self):
self.answers=self.dummies
self.answer.insert(random.randrange(len(self.dummies)+1), self.answer)
if __name__=='__main__':
root=Tk()
ExamGuru(parent=root, title="Exam Guru", geometry='600x400+10+10')
root.mainloop() i tried ur code executed it but still nothing its same as before
i am on ubuntu 14.04 maybe thats the reason ?
Posts: 12,047
Threads: 487
Joined: Sep 2016
Please post all traceback code.
If you are not getting an error, it wouldn't hurt to add some print statements here and there to see where faililg
Posts: 17
Threads: 4
Joined: Mar 2017
(Apr-08-2017, 09:29 PM)Larz60+ Wrote: Please post all traceback code.
If you are not getting an error, it wouldn't hurt to add some print statements here and there to see where faililg
nevermind i ditched that code and starting working with a new one it was getting complex every minute for me
Posts: 12,047
Threads: 487
Joined: Sep 2016
Quote:it was getting complex every minute for me
Code has a way of doing that. Keep your methods and functions simple,
so only one thing in each
Posts: 17
Threads: 4
Joined: Mar 2017
(Apr-12-2017, 12:01 PM)Larz60+ Wrote: Quote:it was getting complex every minute for me
Code has a way of doing that. Keep your methods and functions simple,
so only one thing in each well i tried to keep it as much simple as i can but now i m stuck while making a function to make it run properly can u help me out ?
|